• Sentjens Vastgoed

In vijf stappen naar een zorgeloze verkoop van je woning.


In vijf stappen naar een zorgeloze verkoop van je woning.Je huis verkopen is niet iets wat je iedere dag doet. Bij een dergelijke beslissing komt behoorlijk wat kijken. Maar… Waar begin je? En wat moet er geregeld worden? Onderstaande vijf stappen geven inzicht in het proces.


1. De vraagprijs bepalen

Allereerst: Wat is jouw woning waard? Welke prijs ga je vragen? Een waardebepaling van een makelaar geeft je hiervoor een goede richting. Een makelaar is op de hoogte van de verkoopprijzen in de regio en buurt en zal de woning goed maar wel realistisch op de markt aanbieden.


2. Verkoopklaar maken

Een huis dat er ‘af’ uitziet is sneller verkocht. Zijn er ergens loszittende plinten, of moet je ergens nog wat kleins repareren? Staat er veel onkruid in de tuin? Zorg ervoor dat alles in orde is! Mijn fotograaf kan hierbij perfect ondersteunen. Zij weet exact hoe we de woning klaar kunnen maken voor de verkoop.


3. Een publiciteitsplan maken

Zodra de woning verkoopklaar is, is het tijd voor foto’s voor de promotie van de woning. Die foto’s kunnen worden gebruikt voor de site van de verkoopmakelaar, flyers, social media, advertenties in de krant en onafhankelijke verkoopsites zoals Funda. Belangrijk is dat de woning zo mooi en realistisch mogelijk wordt gepresenteerd.


4. De bezichtigingen en onderhandelingen

Als de eerste geïnteresseerden zich melden kunnen de bezichtigingen beginnen. Jij krijgt uiteraard te horen wanneer aspirant-kopers jouw woning willen bezoeken, zodat je ervoor kunt zorgen dat de woning er op de dag zelf uitnodigend uitziet (zie stap 2). Vervolgens komt – hopelijk snel na de eerste bezichtigingen – het telefoontje waarop je natuurlijk zit te wachten: iemand doet een bod! Na overleg, mailtjes en telefooncontact is er overeenstemming over de prijs en voorbehouden.


5. Ondertekening voorlopige koopovereenkomst en overdracht

Zodra er overeenstemming is met een koper, is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst. Een overeenkomst is vormvrij en hierin kunnen allerlei zaken worden vastgelegd. Uiteraard na en in overleg. Hierna zal ik de overeenkomst gereedmaken en door koper en verkoper laten ondertekenen. Op de dag van de overdracht gaan we dan nog vóór het moment suprême mee naar de woning, die dan nog heel even van jou is, om te controleren of alles in orde is en om de meterstanden te noteren. Vervolgens vindt de overdracht bij de notaris plaats, waar ook de koper aanwezig is. Symbolisch geef je hier de sleutels aan de nieuwe eigenaren: Woning verkocht!


Veel werk? Zeker als je het niet gewend bent. Daar begeleid en adviseer ik je graag bij. Voor, tijdens en na het verkoopproces zijn we graag je steun en toeverlaat. Meer weten? Bel of mail dan voor een vrijblijvende afspraak: 06-20800393 of thijmen@sentjens.com.